Jak získat certifikát pro EET?

Před spuštěním EET na svých provozovnách, nebo eshopech, musí každá firma nejprve zažádat o tzv. „autentizační údaje“.

Jak získat autentizační údaje?

Jsou dva způsoby, jak to udělat:

 

  1. Na daňovém portálu

    Na webu http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces klikněte na odkaz „Žádost o autentizační údaje do EET“. Formulář je uživatelsky dost nepoužitelný. Ve zkratce funguje tak, že na této stránce v pravém sloupci dole najdete odkazy „úvod“, „Záhlaví“, „Poplatník“ „Zabezpečení“ a „Závěr“. Klikáním na ně vyplníte jednotlivé části formuláře.

    Po dokončení žádosti obdržíte své údaje do datové schránky. 

    Pozor - heslo, které zadáváte při žádosti o certifikát si dobře uložte, bez něj nelze certifikát používat!

  2. Na finančním úřadě

    Údaje dostanete na místě v zapečetěné obálce

Co s autentizačními údaji?

Se svými autentizačními údaji se přihlásíte do webové aplikace Elektronické evidence tržeb (opět na stránce http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces kliknete na „Správa údajů evidence tržeb“). Zobrazí se Vám přihlašovací formulář. Zde zadáte údaje, které jste získali v předchozí kapitole.

Po přihlášení musíte nejprve vyplnit informace o svých provozovnách. Je na podnikateli (platí to alespoň v době psaní tohoto článku), zda bude potřebovat pro každou provozovnu samostatný certifikát, nebo bude mít pro všechny pouze jeden.

Po vyplnění obdržíte tzv. certifikát.

Co s certifikátem?

Jakmile budete mít svůj certifikát, ozvěte se nám. Vyřešíme s Vámi jeho instalaci. V případě, že nejste našim klientem, kontaktujte svého dodavatele řešení pro EET.

Zaslat dotaz k tomuto modulu