Tlačítková novela - recenze

Prodávající má nově povinnost ověřovat, zda jsou recenze napsány skutečně kupujícím.

V eshopech Binargon mohou recenze pocházet ze tří zdrojů

  • Váš eshop pozval kupujícího k napsání recenze sám. Systém v praxi funguje tak, že náš modul "recenze" pošle kupujícímu pozvánku. V této pozvánce je unikátní odkaz (každá objednávka má odkaz jiný, nelze jej uhodnout nebo podvrhnout). Protože se jedná o email, který uvedl kupující, který zboží i zaplatil, můžeme jej považovat za ověřený. Kliknutím na odkaz je uživatel přesměrován na stránku, na které může zadat hodnocení (jak eshopu, tak recenze) Tím považujeme recenzi za ověřenou.
  • Recenze je načtena z jiného systému (např. Heureka). Tyto systémy ověřují recenze stejně jako v bodě 1 (ověřeným emailem). Tyto recenze tady také považujeme za ověřené.
  • Založením recenze v administraci. U této možnosti eshop ověření neprovádí a pokud vkládáte recenze do administrace ručně, je i doložení jejich pravosti na Vás.

 

Schvalování recenzí

Všechny recenze na importované z Heureky, nebo recenze vyplněné přímo na eshopu jsou naimportovány jako "neschválené" (výjimkou může být nastavení, které říká, že recenze s hodnocením větším než X % se mají schvalovat automaticky. Na eshopu se pak zobrazují jen schválené recenze, stejně tak pouze schválené recenze vstupují do výsledného hodnocení.

 

Transparentnost recenzí

Pokud některé recenze zamítáte, musíte na stránkách uvést kdy se tak děje a proces schvalování a zamítání transparentně popsat.

V tomto popise uveďte i způsob ověřování recenzí.

Dle našich informací může být toto vysvětlení uvedeno v obchodních podmínkách.

 

Novinky ze strany Binargonu

U našich demo-šablon jsme provedli úpravu, která u každé recenze vypisuje její způsob ověření: např. "ověřeno emailem zákazníka" nebo "Ověřeno systémem Heureka.cz"

U šablon na míru provedeme tuto úpravu na vyžádání

Zaslat dotaz k tomuto modulu